Plattegrond/noodplan

Voorbereid op Calamiteiten: Ontruimings- en Noodplannen op Maat

Bij een calamiteit is het essentieel dat uw medewerkers het gebouw snel en veilig kunnen verlaten. Een goed opgesteld ontruimings- en noodplan is belangrijk in geval van nood. Bij Boensma Brandbeveiliging staan we voor u klaar om deze belangrijke plannen op maat voor uw organisatie te maken.

Plattegrond
pictogram-noodplan

Ontruimings- en Noodplannen:

Het ontruimingsplan bevat informatie over uw gebouw en beschrijft de procedures die er zijn voor uw BHV’ers op het gebied van eerstehulpverlening bij een calamiteit. Vaste onderdelen van een ontruimingsplan zijn de bereikbaarheidskaarten

Voor vragen kunt u ons bellen op telefoonnummer 0541 – 870040 of een e-mail sturen naar info@boensmabrandbeveiliging.nl

Ontruimingsplattegronden:

De ontruimingsplattegronden geven uw bezoekers en medewerkers in het gebouw informatie over de locatie van de blussers, de BHV middelen en de te volgen vluchtroutes.

Hierbij is het belangrijk dat de details goed en volgens de hiervoor geldende richtlijnen op de plattegronden worden weergegeven. Ook de verwijzing naar deze details in een legenda is belangrijk om de plattegrond begrijpelijk te laten zijn voor de personen in uw gebouw.

Bereikbaarheidskaarten zijn vaste onderdelen van een ontruimingsplan en worden gebruikt door de BHV’ers en hulpdiensten bij een calamiteit. Per verdieping is één bereikbaarheidskaart nodig met daarbij een bereikbaarheidskaart van de omgeving. Op de bereikbaarheidskaart staat bijvoorbeeld informatie over de locatie van:

  • brandblussers

  • BHV middelen

  • hoofdafsluiters (b.v. gasaansluiting)

  • ontruimingsinstallatie / brandmeldinstallatie

  • gevaarsymbolen bij risicovolle punten

Maatwerk voor uw organisatie:

Bij Boensma Brandbeveiliging begrijpen we dat elk gebouw en elke organisatie uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die perfect zijn afgestemd op uw specifieke situatie. Onze deskundige medewerkers werken nauw met u samen om ontruimings- en noodplannen te ontwikkelen die aansluiten bij uw behoeften en veiligheidswensen.

Neem vandaag nog contact met ons op om de veiligheid van uw organisatie te versterken met onze ontruimings- en noodplannen. Samen zorgen we voor een veilige werkomgeving waarin uw medewerkers goed voorbereid zijn op elke eventualiteit.